E secret, dar să ştim şi noi…

…de ce a plătit Microsoft 26 miliarde de USD pentru LinkedIn.
microsoft linkedin aquisition merge cumparare companii din tehnologia de business utilizate de Koding
Cea mai mare achiziţie din istoria Microsoft a fost considerată de foarte mulţi nu doar o greşeală, ci o greşeala extrem de costisitoare.
La prima vedere, aşa pare – LinkedIn are 433 milioane de users, care, comparaţi cu 1,59 miliarde de utilizatori activi ai Facebook, par neînsemnaţi.
DAR, să nu comparăm mere cu pere – Facebook a adunat sub umbrela lui date personale cuantificabile în zona de B2C, pe când LinkedIn nu este doar o bază de date cu caracter strict profesional, ci şi o bază de date a companiilor. Iar atunci când le combini pe cele două din urmă, poţi vedea exact trend-urile la care vor adera acestea şi ce nevoi vor avea. Logic, în acest context, Microsoft e gata să vină cu soluţii B2B extrem de targetate. Iar startul deja a fost dat cu AZURE – platforma de cloud, Windows 10 – care evident foloseşte o mare parte din serviciile din cloud, Office365 – care e o aplicaţie Azure, Active Directory – care gestionează utilizatori şi grupuri aparent fără mare utilitatete, dar care, odată conectat la LinkedIn, va aduce un beneficiu uriaş interconectării.
Şi încă un argument cu sclipiri de inteligenţă artificială: Blockchain.
Not bad at all!

Leave a Comment